zlatarna.com zlatarna.com
 
 

1. konferencija o investiranju u zlato

Što donosi prva "zlatna" konferencija u Hrvatskoj

Vodeći svjetski i regionalni stručnjaci na polju ulaganja u plemenite kovine objasnit će razloge sve većeg interesa globalnih investicijskih igrača za zlato, srebro, platinu i paladij na prvoj hrvatskoj konferenciji o investiranju u plemenite kovine koja će se održati 17. ožujka 2011. godine u hotelu Westin u Zagrebu.

Organizatori skupa su portal Srebrozlato.com i poslovni tjednik "Lider".

Cilj je konferencije upoznati poslovnu publiku i male investitore s izuzetno zanimljivim zbivanjima na globalnome tržištu plemenitih kovina. Što je prouzročilo da cijena zlata već devetu godinu za redom raste po dvoznamenkastim stopama? Zašto je srebro u zadnjih godinu dana gotovo udvostručilo vrijednost u odnosu na vodeće svjetske valute?

Bit će riječi i o prilikama u Hrvatskoj. Zbog čega mnogi hrvatski građani svoje zlato i srebro kupuju i pohranjuju isključivo u inozemstvu i kada će se, u skladu sa zahtjevima Europske Unije, tržište investicijskoga zlata u Hrvatskoj liberalizirati?

Zašto raste interes za zlatom

Na konferenciji će biti riječi o mogućnostima ulaganja u zlatne i srebrne poluge, kovanice, ali i u fondove koji ulažu u fizičko zlato i srebro, te u dionice rudnika plemenitih kovina. Sudionici će moći doznati razloge zbog kojih su plemenite kovine desetljećima bile na margini interesa svjetskih ulagača, te zašto taj interes iz dana u dan opet sve više jača.

Konferencija će također problematizirati stanje na hrvatskome tržištu plemenitih kovina. Besmisleno visoki porezi preuzeti iz doba Jugoslavije efektivno uništavaju svaku mogućnost razvoja tržišta, tjerajući hrvatske građane da plemenite kovine kupuju i pohranjuju u Sloveniji, Austriji, Švicarskoj...

Europska direktiva od zemalja članica EU zahtijeva liberalizaciju tržišta investicijskoga zlata. Koliko je Hrvatska odmakla u tom procesu, te hoće li napokon zlato zasjati i nama? O tome će govoriti predstavnici Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke, te drugi ugledni stručnjaci.

Dobro mjesto za novac

Poseban gost konferencije bit će James Turk, vlasnik tvrtke Goldmoney.com i jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za ulaganje u plemenite kovine. Investicijski fond kojemu je on na čelu spada među pet najvećih privatnih zlatnih fondova u svijetu s više od 16 tona zlata u portfelju koji vrijedi gotovo milijardu i pol dolara. James Turk dat će svoj pogled na stanje na svjetskome tržištu plemenitih kovina, te će objasniti zašto vjeruje da u ne tako dalekoj budućnosti možemo očekivati cijenu zlata i do 8 tisuća dolara za uncu (31,1 gram).

Skup je namijenjen profesionalnim investitorima, ali i malim i srednjim ulagačima koji nastoje pronaći dobro mjesto za svoj novac u doba krize i recesije. Konferencija će također biti zanimljiva svima koji iz bilo kojeg razloga prate domaće i svjetsko tržište plemenitih kovina.

 

Prijavite se za sudjelovanje na konferenciji još danas ili zatražite dodatne informacije o mogućnosti sudjelovanja na stranici www.srebrozlato.com/konferencija/prijava.shtml

 

Tekst preuzet sa web stranica: www.srebrozlato.com

http://www.lewiko.hr/
http://www.lewiko.hr/
http://www.prahir.hr/
http://www.prahir.hr/
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarnica-rodic.com
http://www.zlatarnica-rodic.com

http://www.lewiko.hr/
http://www.prahir.hr/
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarnica-rodic.com
Copyright © 2002.-2020.   www.zlatarna.com

Sva prava pridržana. Zabranjena je upotreba fotografija i tekstova bez pismene dozvole autora.
All rights reserved. Any use of photographs is strictly prohibited without prior written consent of the author.