zlatarna.com zlatarna.com
 
 

Održan 17. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Već tradicionalno, u veljači - 'mjesecu zaljubljenih', u Zagrebu je održan, sad već sedamnaesti po redu, Sajam vjenčanja.

Zagrebačka Arena tako je od 6. do 8. veljače ugostila brojne izlagače, a posjetitelji su imali priliku uživati u modnim revijama poznatih dizajnera, degustirati slastice, sudjelovati u tematskim radionicama te, kao i dosad, popratiti trendove u izradi i proizvodnji vjenčanog prstenja i ostalog nakita.

Svoju novu kolekciju Love line na sajmu je predstavila zlatarnica Prahir.
− Kako uvijek nastojimo 'osluškivati' želje klijenata, pratiti trendove te biti u samome vrhu zlatarske proizvodnje, tradiciju smo nastavili i dizajnom naše najnovije kolekcije – Love line. Kolekcija je, naime, izrađena najmodernijom tehnologijom, čime je izrada nakita ponovno podignuta na višu razinu kvalitete. Rad s najsuvremenijom tehnologijom također podrazumijeva da smo svojim klijentima u mogućnosti ispuniti sve želje, vezane uz dizajn i izradu željenoga nakita – navodi vlasnik zlatarnice, Tomislav Prahir.   

Iako je petak, vjerojatno zbog nenadana snijega, bio pomalo 'usporen', posjećenost sajma u subotu je i nedjelju nadoknađena, ističe Luigji Koci iz zlatarne Koci u Frankopanskoj. Kad je riječ o ponudi nakita, stilovi izrade u njihovoj zlatarni i dalje idu u svim smjerovima.
− Ne držimo se specifična trenda izrade nakita, što odgovara i našim klijentima koji, zapravo, iz godine u godinu sve točnije i bolje znaju što žele. Drugim riječima, rjeđe mi nudimo i 'namećemo' trendove, a sve više ljudi sami traže ono što su već unaprijed zacrtali. Također bih naglasio da su ukusi mladenaca ove godine poprilično izdefiniraniji, u odnosu na prethodne godine – kaže Luigji Koci.

Kad je riječ o novitetima, zlatarna Križek na ovogodišnjem je Sajmu vjenčanja predstavila burme ukrašene suptilnim cvjetnim uzorcima.
− Izložili smo i našu novu kolekciju zaručničkoga prstenja s poludragim i dragim kamenjem te s dijamantima. Također smo prilično usmjereni na izradu nakita po izričitim željama klijenata. Kad je riječ o trendovima u vjenčanome prstenju, i dalje prevladava bijelo zlato, često ukrašeno kamenčićima tipa cirkona te sve češće manjih dijamanata, čija je cijena neznatno veća od one cirkona – objašnjava voditeljica maloprodaje zlatarne Križek, Lidija Sučić.  

Iz zlatarne Koci u Ozaljskoj ulici proizašla je nova varijanta burmi, u kombinaciji bijeloga i crvenog zlata. 
− Nastojali smo razbiti 'monotoniju' klasična vjenčanog prstenja, samu suštinu bijeloga zlata te, općenito, okrugloga modela prstena. Kombinacijom crvene i bijele željeli smo postići pomalo razigrani, umjetnički dojam izlaska 'vatre' iz bijeloga zlata, kako bi prsten 'za zauvijek' bio ponešto drukčiji od uobičajenih. Taj je prsten zapravo kombinacija dviju burmi u jednome prstenu; kad ljudima dosadi jedna boja, tj. strana prstena, jednostavno ga zakrenu na drugom bojom 'obojanu' stranu. Nazovimo to svojevrsnim začinom ljubavi – uz predstavljanje najnovije kolekcije burmi zlatarne Koci Ozaljska, našalio se Klement Koci. U njihovoj se zlatarni, dodaje, većina nakita bazira na tradicionalnoj ručnoj izradi, kojom se postiže finoća i veća ugodnost nošenja prstenja.

Sajam vjenčanja 2015.
Sajam vjenčanja 2015.
Sajam vjenčanja 2015.
Sajam vjenčanja 2015.
Sajam vjenčanja 2015.
Sajam vjenčanja 2015.

Popis zlatarni na ovogodišnjem sajmu vjenčanja:

  • Zlatarna Celje
  • Zlatarna Križek
  • Zlatarna Koci - Frankopanska
  • Zlatarna Koci - Ozaljska
  • Zlatarnica Le-Wi-Ko
  • Zlatarna Opal
  • Zlatarnica Prahir
  • Zlatarnica Roginić
  • Zlatarna Zaks
http://www.lewiko.hr/
http://www.lewiko.hr/
http://www.prahir.hr/
http://www.prahir.hr/
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarnica-rodic.com
http://www.zlatarnica-rodic.com

http://www.lewiko.hr/
http://www.prahir.hr/
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarnica-rodic.com
Copyright © 2002.-2021.   www.zlatarna.com

Sva prava pridržana. Zabranjena je upotreba fotografija i tekstova bez pismene dozvole autora.
All rights reserved. Any use of photographs is strictly prohibited without prior written consent of the author.