Održani jubilarni Dani vjenčanja na Zagrebačkome velesajmu

Na ovogodišnjim jubilarnim Danima vjenčanja, koji su se od 4. do 6. listopada održavali na Zagrebačkome velesajmu, predstavilo se više od 170 izlagača, a svoje je kolekcije vjenčanoga prstenja izložilo i pet poznatih zagrebačkih zlatarni.

Govoreći o trendovima, u zlatarni Prahir naglašavaju kako je trenutačno veoma popularno bijelo zlato te modeli prstenja u svim širinama.
- Klijenti uglavnom biraju bijelo zlato, a ženski je model vjenčanoga prstena najčešće ukrašen briljantom. Svoju ponudu nastojimo obogatiti i raznovrsnim prigodnim nakitom, kao modnim dodatkom za svaku prigodu, a izrađuju se i nove kolekcije zaručničkoga prstenja, čija je  'premijera' planirana za nadolazeće proljeće - objašnjava Tomislav Prahir.

Zlatarnica Roginić novu je sezonu otvorila povećim brojem novih modela vjenčanoga prstenja te ističu kako je prilično porasla  potražnja za crvenim zlatom.
- Veoma je tražena kombinacija crvenoga i bijeloga zlata, a ljudi se sve više odlučuju i isključivo za crveno zlato. U trendu su neke nove tehnike obrade nakita, a naglasak je i na ručnoj doradi. Kad je riječ o modelima prstenja, sve su traženiji oni uži, širine od dva do tri milimetra - kaže Đani Roginić.

Povratak 'jednostavnosti' zabilježen je i u zlatarnama Koci - Ozaljska.
- Danas je opet popularno vjenčano prstenje kakvo se nosilo nekad davno. Riječ je o tanjim modelima, eventualno ukrašenim dragim kamenom ili nizom kamenčića. Klijenti su sve skloniji 'čistim', jednostavnim modelima – ističe Zef Koci.

Dane vjenčanja, prema riječima organizatora, od 2004. do 2012. godine posjetilo je više od 120.000 zainteresiranih posjetitelja, te se kao takvi smatraju najznačajnijim izlagačko-modnim događajem specijaliziranim za vjenčanja u Hrvatskoj. Uz raznoliku ponudu vjenčanoga i zaručničkog prstenja, posjetitelji su ove jeseni na čak sedam modnih revija mogli pogledati i najnovije, unikatne kolekcije vjenčanica i muških svečanih odijela.

http://www.lewiko.hr/
http://www.prahir.hr/
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarnica-rodic.com