http://www.lewiko.hr/
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarnica-rodic.com
https://www.krizek.gold
https://www.fredyko.com

 

Vijesti

Održan 25. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Održan je 25. Sajam vjenčanja u Zagrebu u Areni Zagreb, od 2. do 4. veljače 2024. godine.

Ponude zlatara nisu bile samo obične izložbe nakita - bile su to prave oaze elegancije i izvrsnosti. Svaki izloženi komad predstavljao je spoj suptilne ljepote i sofisticiranog dizajna, pružajući budućim mladencima inspiraciju i mogućnost da pronađu savršeni simbol njihove ljubavi.

Opširnije: Održan 25. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Održan 24. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

24. Sajam vjenčanja Zagreb održao se u Areni Zagreb, od 3. do 5. ožujka, 2023.

Predstavilo je opet najveću tematsku izložbu vjenčanja u regiji, pružajući posjetiteljima jedinstvenu priliku za uživanje u raznolikim ponudama.

Ponude zlatara koji predstavljaju moderno vjenčano prstenje i ostali nakit uvijek su privlačne i zanimljive budućim mladencima koji traže savršeno vjenčano prstenje.

Opširnije: Održan 24. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Održan 23. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

23. Sajam vjenčanja Zagreb održao se u Areni Zagreb, od 11. do 13. ožujka, 2022.

Nakon dulje stanke brojni su izlagači pokazali najbolje iz svijeta vjenčanja za nadolazeću sezonu, dok su posjetitelji imali priliku uživati u najvećoj i najraskošnijoj manifestaciji vjenčane tematike u regiji. I ovaj put su zlatari pokazali što je „in“ u svijetu vjenčanog prstenja i ostalog nakita.

Opširnije: Održan 23. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Sajam nakita - Inhorgenta 2020

INHORGENTA MUNICH 2020
Međunarodni sajam nakita, satova, dizajna, dragog kamenja i tehnologije

Datum: 14. – 17. veljače 2020.
Mjesto: Messe München
Više o sajmu na: www.inhorgenta.com

INHORGENTA MUNICH pruža jedinstven spoj individualnosti, inspiracije i inovativnosti, objedinjuje dobro utemeljeno znanje vodećih stručnjaka, otkriva trendove, inovacije i rješenja za budućnost.

INHORGENTA kombinira ono najbolje iz oba svijeta: analogni i digitalni, pružajući mogućnost umrežavanja ljudima iz cijelog svijeta.

6 paviljona, 65.000 m2, jedan cilj: stvoriti novi poticaj. Opsežni portfelj i program sajma INHORGENTA MUNICH znači da sadrži za svakoga ponešto - od zlatara i draguljara, do veletrgovaca i rukovoditelja konceptualnih trgovina. Predstavit ćemo rješenja, stručna znanja i ideje, dizajnirane tako da vašem poslovanju osiguraju komercijalni uspjeh u 2020. godini.

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2020

Sajam nakita - Inhorgenta 2019

46. međunarodni sajam za nakit, drago kamenje, satove, dizajn i tehnologije

Datum: 22. – 25. veljače 2019.
Mjesto: Messe München

Otkrijte fascinantne zbirke nakita, inspirativan dizajn, briljantne poslove i doživite svjetlucav izgled INHORGENTE MUNICH 2019. U 6 modernih paviljona pronaći ćete sve za vaše poslovanje: u paviljonu A1 uronite u svijet satova, A2 obuhvaća sve za opremanje zlatarni i radionica, kao i tehnologije, alate i širok raspon dodatnog pribora za satove.

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2019

Iva Šarić Leko kao zaštitno lice Prahir zlatarnica

Postoje trenuci kada umjesto nas govore naša djela, kada geste otkrivaju ono što zaista jesmo i kada dio sebe simbolično dajemo drugome. Prema mnogima, upravo potonje odnosi se na jedan od najintimnijih i najljepših činova - darivanje nakita, kroz koji poželimo biti najbliže dragoj nam osobi, na način da ju pogled i na najmanji i najdiskretniji komad nakita podsjeća na nas.

Opširnije: Iva Šarić Leko kao zaštitno lice Prahir zlatarnica

Sajam nakita - Inhorgenta 2018

INHORGENTA MUNICH 2018

45. međunarodni sajam za nakit, satove, dizajn, dragog kamenja i tehnologije

INDIVIDUAL. INSPIRING. INNOVATIVE.
16. – 19. veljače 2018.
Messe München
Otkrijte fascinantne zbirke nakita, insipativan dizajn nakita, briljantne poslove i doživite svjetlucav izgled INHORGENTE MUNICH.

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2018

Sajam nakita - Inhorgenta 2017

Vodeći međunarodni sajam satova i nakita

Ponuda sajma:

●luksuzni nakit i vjenčano prstenje ●satovi i pribor ●drago kamenje ●biseri ●dijamanti ●srebro ●etuiji i kartonaža ●dekoracije ●elegance & lifestyle ●oprema za trgovine ●dizajn trgovina ●alati ●tehnologija i usluge ●suvremeni dizajn nakita

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2017

Prezentacija laserskog uređaja za mikro lotanje

Tvrtka Carin-zastupstva d.o.o. održat će 15.12.2016. prezentaciju laserskog uređaja za mikro lotanje.

Prezentacija će se održati u hotelu International u Zagrebu, dvorana Kornati od 11:30 na dalje.

Opširnije: Prezentacija laserskog uređaja za mikro lotanje

Održana izložba talijanskog zlatnog i srebrnog nakita

Od 14. do 15. lipnja o.g. Zagreb je treći put zaredom bio domaćin putujuće Specijalizirane izložbe talijanskog zlatnog i srebrnog nakita te dragog kamenja, u organizaciji ICE-a - Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu.

Izložbu su svečano otvorili Veleposlanik Italije, Adriano Chiodi Cianfarani i direktor ICE-a u Zagrebu, Massimo Sessa, a održavala se u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

Opširnije: Održana izložba talijanskog zlatnog i srebrnog nakita

Zlatarnica Prahir na Sajmu vjenčanja 2016.

Sajam vjenčanja 2016. uspješno je održan proteklog vikenda u Areni Zagreb. Obilježila ga je velika posjećenost i mnogobrojni izlagači, među kojima se u svojoj djelatnosti istaknula Prahir zlatarnica.

Prahir zlatarnica, koja je specijalizirana za izradu vjenčanog i zaručničkog prstenja, ovu godinu je započela izuzetno uspješno, naime, proglašena je najboljom u promociji djelatnosti, što potvrđuje da se trud, inovativnost i domaća proizvodnja itekako isplate i cijene.

Opširnije: Zlatarnica Prahir na Sajmu vjenčanja 2016.

Sajam nakita - Inhorgenta 2016

Vodeći međunarodni sajam satova i nakita

INHORGENTA MUNICH 2015:

• 1,055 izlagača iz 40 zemalja
• 233 novih izlagača
• više od 26,000 stručnih posjetitelja iz 75 zemalja
• 65,000 m² izlagačke površine

• Izlagači su bili vrlo zadovoljni sa brojem narudžbi
• Velika kvaliteta stručnih posjetitelja
• Međunarodni miks stručnih posjetitelja je bio u porastu

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2016

Održan 17. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Već tradicionalno, u veljači - 'mjesecu zaljubljenih', u Zagrebu je održan, sad već sedamnaesti po redu, Sajam vjenčanja.

Zagrebačka Arena tako je od 6. do 8. veljače ugostila brojne izlagače, a posjetitelji su imali priliku uživati u modnim revijama poznatih dizajnera, degustirati slastice, sudjelovati u tematskim radionicama te, kao i dosad, popratiti trendove u izradi i proizvodnji vjenčanog prstenja i ostalog nakita.

Opširnije: Održan 17. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Sajam nakita - Inhorgenta 2015

Sajam INHORGENTA MUNICH je 2014. na svom 41. izdanju potvrdio da je barometar trendova i pristupačnog luksuza. Ovaj vodeći međunarodni sajam nakita, satova i lifestyle-a je privukao oko 30.000 stručnih posjetitelja iz 80 zemalja svijeta. Značajan uspjeh je postignut jer je jedna trećina posjetitelja došla iz inozemstva kao npr.: Austrija, Italija, Švicarska, Nizozemska, Češka, Velika Britanija i drugi.

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2015

Najnoviji trend vjenčanog prstenja u Zlatnom Centru LE-WI-KO!

Crna boja predstavlja ozbiljnost, eleganciju, dramatičnost i odanost, odnosno sve što vjenčano prstenje mora predstavljati.

Vjenčano prstenje od zlata sada mogu biti u sivo-crnim nijansama. Tajna je u tome što se prsteni od bijelog zlata uranjaju u crni rodij.

Opširnije: Najnoviji trend vjenčanog prstenja u Zlatnom Centru LE-WI-KO!

Jesenska kolekcija srebrnog nakita u Prahiru

U zlatarnicama Prahir u razdoblju od 15. rujna do 30. listopada kolekcije modernog glamuroznog srebrnog nakita, dostupnije su za čak 50%.

Kolekcije srebrnog nakita sastoje se od  naušnica, ogrlica, prstena, narukvica, privjesaka, ukrašene kamenjem u boji, sjajnim cirkonima i biserima.

Opširnije: Jesenska kolekcija srebrnog nakita u Prahiru

Održan 16. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Šesnaesti po redu Sajam vjenčanja, prigodno otvoren na dan Svetoga Valentina, u zagrebačkoj je Areni trajao od 14. do 16. veljače, a budućim se mladencima i ostalim 'zaljubljenim' posjetiteljima tijekom tri dana predstavilo oko 170 izlagača, među kojima i deset zagrebačkih zlatarni.

Opširnije: Održan 16. sajam vjenčanja u zagrebačkoj Areni

Sajam nakita - Inhorgenta 2014

Vodeći međunarodni stručni sajam nakita, satova, lifestylea i popratne tehnologije.
14. - 17. veljače 2014. - Messe München
www.inhorgenta.com

brojke: 1.200 izlagača iz 38 zemalja, udio od 50% međunarodnih izlagača u odnosu na njemačke, više od 30.000 stručnih posjetitelja iz 85 zemalja svijeta.

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2014

Postignut novi svjetski rekord u prodaji bezbojnog dijamanta

Bezbojni dijamant (boja D) težak 118.28 karata, najgrandiozniji dijamant ikad ponuđen na aukciji, prodan je 7. listopada u Hong Kongu za 30.6 milijuna dolara. Iako je njegova vrijednost prethodno procijenjena na svotu od 28 do 35 milijuna američkih dolara, postignuta je cijena ipak najviši iznos ikad plaćen za bezbojni dijamant igdje u svijetu.

Opširnije: Postignut novi svjetski rekord u prodaji bezbojnog dijamanta

Održani jubilarni Dani vjenčanja na Zagrebačkome velesajmu

Na ovogodišnjim jubilarnim Danima vjenčanja, koji su se od 4. do 6. listopada održavali na Zagrebačkome velesajmu, predstavilo se više od 170 izlagača, a svoje je kolekcije vjenčanoga prstenja izložilo i pet poznatih zagrebačkih zlatarni.

Opširnije: Održani jubilarni Dani vjenčanja na Zagrebačkome velesajmu

Sotheby's licitira "najgrandiozniji bezbojni dijamant ikad ponuđen na aukciji"

Bezbojni dijamant (boja D) ovalna oblika i besprijekorne čistoće (IF), težak čak 118.28 karata, najveći je primjerak te vrste ikad ponuđen na aukciji, a predviđa se da bi mogao postići rekordnu cijenu od 28 do 35 milijuna dolara. Dosad su u svijetu licitirana samo četiri bijela dijamanta toga tipa i težine veće od 100 karata.

Opširnije: Sotheby's licitira "najgrandiozniji bezbojni dijamant ikad ponuđen na aukciji"

Najekskluzivniji plavi dijamant ikad licitiran vrijedi 19 milijuna dolara

Rijedak okrugli plavi dijamant, 'The Premier Blue', najveći i jedinstveni primjerak te vrste u svijetu, bit će ponuđen kao hit izložak licitacije koju će 7. listopada u Hong Kongu održati poznata aukcijska kuća Sotheby's.

Dosad najdragocjeniji okrugli plavi dijamant ikad licitiran bilo gdje u svijetu, kako navode u Sotheby'su, težak je 7,59 karata, a procjenjuje se da će postići cijenu od nevjerojatnih 19 milijuna dolara.

Opširnije: Najekskluzivniji plavi dijamant ikad licitiran vrijedi 19 milijuna dolara

Otvorena zlatarnica Prahir u Zagrebu

U samom centru Zagreba otvorena je specijalizirana prodavaonica vjenčanog i zaručničkog prstenja, Prahir zlatarnica. Nakon 17 godina iskustva u proizvodnji vjenčanog i zaručničkog prstenja te uspjeha na domaćem i inozemnom tržištu, Tomislav i Hrvoje Prahir, predstavljaju Prahir studio.

Opširnije: Otvorena zlatarnica Prahir u Zagrebu

Napoleonov zaručnički prsten prodan za nevjerojatnih 896.000 eura

Zaručnički prsten, koji je mladi Napoleon Bonaparte darovao svojoj prvoj supruzi Josephine de Beauharnais, u francuskoj je aukcijskoj kući Osenat protekloga vikenda prodan po rekordnoj cijeni od vrtoglavih 896.000 eura. Kupac, koji je želio ostati anoniman, za dragocjeni je zaručnički prsten izdvojio gotovo pedeset puta veću svotu novaca od one koja je bila očekivana. Tako je početna cijena od 10.000 eura vrlo brzo skočila na 50.000 eura.

Opširnije: Napoleonov zaručnički prsten prodan za nevjerojatnih 896.000 eura

Novi modeli prstena Zlatarne Koci iz Frankopanske

Zlatarna Koci Frankopanska poznata je po izradi profinjenog zaručničkog i vjenčanog prstenja od zlata, platine i dijamanata, ali i kontinuiranom stvaranju novih modela koji uvijek nalaze ravnotežu između tradicije i suvremenog dizajna kako bi udovoljili sretnim parovima koji uplovljavaju u zajednički život.

Opširnije: Novi modeli prstena Zlatarne Koci iz Frankopanske

Noviteti 15. zagrebačkog Sajma vjenčanja

Na petnaestome po redu zagrebačkome Sajmu vjenčanja, koji se u Areni održava od 15. do 17. veljače, uz 250 izlagača i raznolika događanja, nove modele zaručničkoga i vjenčanog prstenja predstavlja i dvanaest zagrebačkih zlatarni. Kad je riječ o trendovima, naglasak je na originalnu dizajnu, a najtraženije je ponovno bijelo zlato.

Opširnije: Noviteti 15. zagrebačkog Sajma vjenčanja

Zlatarnica Lewiko na Sajmu vjenčanja

Novitet na ovogodišnjem Sajmu vjenčanja na štandu Zlatarnice LEWIKO je vjenčano prstenje od srebra koji su dizajnerski izrađeni potpuno isto kao vjenčano prstenje od bijelog zlata. Jedina razlika između srebrnih i zlatnih vjenčanih prstenja je u cijeni koja je u srebru puno povoljnija

Opširnije: Zlatarnica Lewiko na Sajmu vjenčanja

Lejla Filipović na štandu Zlatarne Križek

Zagreb, 15.02.2013 – Na izložbenom štandu na Sajmu vjenčanja u Areni Zagreb, Zlatarna Križek je predstavila niz novosti – od novog izložbenog prostora preko novih kolekcija vjenčanog prstenja i ZK WeddingCornera pa sve do novog vizualnog identiteta tvrtke.

Lejla Filipović, zaštitno lice Zlatarne Križek, bila je ovog petka na izložbenom štandu Zlatarne Križek, na Sajmu vjenčanja u Areni Zagreb u dvostrukoj ulozi – kao ljupka domaćica izložbenog prostora ali i kao glavna dizajnerica nove kolekcije ZK Ljubav ima svoj potpis koju je dizajnirala zajedno sa suprugom, Tarikom Filipovićem.

Opširnije: Lejla Filipović na štandu Zlatarne Križek

Renatu Sopek osvojio nakit Zlatarnice Prahir

Naša poznata TV voditeljica Renata Sopek, ujedno i autorica projekta "U dobroj formi" i knjige "Zdrava i fit", među prvima je pogledala novu kolekciju zaručničkog i vjenčanog prstenja Prahir Zlatarnice, na ovogodišnjem Sajmu vjenčanja u Areni Zagreb.

"Oduševljena sam novom kolekcijom Prahir Zlatarnice. Također mi je drago da mogu podržati autore ovog hrvatskog proizvoda koji već godinama uspješno posluju", rekla je Renata Sopek.

Opširnije: Renatu Sopek osvojio nakit Zlatarnice Prahir

Najveći zlatnik na svijetu - 1012 kg čistog zlata

Izrađen je od 99,99% čistoga zlata. Promjer mu je skoro 80 cm i debljina  12 cm. S težinom koja prelazi  1 tonu (1012 kg), trenutno je najveći, najteži i najvrjedniji zlatnik na svijetu.

Kovnica u Perthu napravila je taj najveći zlatnik na svijetu, kojem je trenutna vrijednost veća od 50 milijuna $ (40 milijuna €).

Opširnije: Najveći zlatnik na svijetu - 1012 kg čistog zlata

Sajam nakita - Inhorgenta 2013

Vodeći međunarodni sajam nakita, satova, dragog kamenja, dizajna i popratne tehnologije, Inhorgenta Munich traje od 22. do 25. veljače 2013. i daje cjelokupan pregled tržišta za tekuću godinu, a održava se već 40. put.

Inhorgenta 2013 će zauzeti 6 najmodernijih izložbenih paviljona i preko 65,000 m², a ponuda sajma će biti stvarno impresivna: od nakita, satova, dragog kamenja, bisera, srebra, zidnih satova, etuia i kartonaže, remenja za satove, stručne literature, opreme za urarske i zlatarske radionice, IT rješenja, tehnologija i usluga pa sve do dizajnera nakita, aukcijskih kuća, mineraloga i popratnih događanja.

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2013

Sajam vjenčanja u Zagrebu 2012.

Završio je 14. sajam vjenčanja u Zagrebu.

Na sajmu su svoje vjenčano prstenje izlagali:

 • Zlatarne Dax & Daka
 • Zlatarna Križek
 • Zlatarna Koci - Frankopanska
 • Zlaterne Koci - Ozaljska
 • Zlatarnica Le-Wi-Ko
 • Zlatarna Opal
 • Zlatarnica Prahir
 • Zlatarnica Roginić
 • Zlatarna Navette
 • Zlatarna Celje
 • Zlatarna Dodić
 • Zlatarna Zaks

Opširnije: Sajam vjenčanja u Zagrebu 2012.

Projekt "Zlatne ruke Zagreba"

Poziv zlatarima za sudjelovanje u projektu udruge Fajn

Projekt "Zlatne ruke Zagreba" je knjiga o zlatarima, njihovom radu i njihovoj tradiciji.

Cilj ovog projekta je predstaviti zlatarske radionice i njihov rad kroz tekst i slike te opis tehnika koje su korištene u izradi predstavljenih komada nakita.

Opširnije: Projekt "Zlatne ruke Zagreba"

Art Deco Inspiracija

Izložba zlatarsko draguljarskih radova u organizaciji Muzeja za umjetnost i obrt i udruge autora nakita "Fajn", kao inicijatora projekta, izložba je popratni događaj glavnoj izložbi Muzeja za umjetnost i obrt, Art Deco i umjetnost između dva rata:

U ovom projektu sudjeluju zlatari grada Zagreba, Šibenika, Splita i Zaprešića, profesionalci u izradi nakita na Hrvatskom tržištu, članovi udruge Fajn.

Opširnije: Art Deco Inspiracija

Dijamantna torbica po rekordno visokoj cijeni

Svjetski priznata kuća za izradu i prodaju nakita, Mouawad, predstavila je u ožujku najskuplju torbicu na svijetu, po cijeni od vrtoglavih  3.8 milijuna američkih dolara!

Pod imenom "Mouawad 1001 Nights Diamond Purse" ova srcolika torbica predstavljena je na izložbi satova i nakita u Dohi.

Opširnije: Dijamantna torbica po rekordno visokoj cijeni

1. konferencija o investiranju u zlato

Vodeći svjetski i regionalni stručnjaci na polju ulaganja u plemenite kovine objasnit će razloge sve većeg interesa globalnih investicijskih igrača za zlato, srebro, platinu i paladij na prvoj hrvatskoj konferenciji o investiranju u plemenite kovine koja će se održati 17. ožujka 2011. godine u hotelu Westin u Zagrebu.

Opširnije: 1. konferencija o investiranju u zlato

Sajam nakita - Inhorgenta 2011

na Novom Münchenskom sajmu se od 25. do 28. veljače 2011. održava vodeći međunarodni sajam satova, nakita, dragog kamenja, bisera i popratne tehnologije, pod nazivom inhorgenta 2011.

Opširnije: Sajam nakita - Inhorgenta 2011

Sajam vjenčanja u Zagrebu 2011.

Počeo je sajam vjenčanja u Zagrebu, manifestacija vezana uz vjenčanja u Hrvatskoj.

Kao i svake godine na sajmu svoje proizvode vezane uz vjenčanja prezentiraju i zlatarne. Prekrasne zaručničke i vjenčane prstene možete pogledati na štandovima već poznatih a i nekih novih izlagača zlatara

Opširnije: Sajam vjenčanja u Zagrebu 2011.

Sajam vjenčanja 2011. - najava

Zagreb 04. - 06.veljače 2011.
Osijek 14. - 16. siječnja 2011.
Rijeka 22. i 23. siječnja 2011.
Split 18. - 20. veljače 2011.

Opširnije: Sajam vjenčanja 2011. - najava

Iskopan smaragd od 65 karata

Smaragd veličine gotovo 65 karata koji pronalazači prodaju pod imenom carice Karoline iskopan je na farmi u Sjevernoj Carolini (SAD). Ta je farma svojedobno bila toliko bogato nalazište, da su vlasnici dnevno naplaćivali po tri dolara za kopanje dragog kamenja.

Opširnije: Iskopan smaragd od 65 karata
http://www.lewiko.hr/
http://www.lewiko.hr/
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarna-art-aurum.hr
http://www.zlatarnica-rodic.com
http://www.zlatarnica-rodic.com
https://www.krizek.gold
https://www.krizek.gold
https://www.fredyko.com
https://www.fredyko.com
Copyright © 2002.-2024.   www.zlatarna.com

Sva prava pridržana. Zabranjena je upotreba fotografija i tekstova bez pismene dozvole autora.
All rights reserved. Any use of photographs is strictly prohibited without prior written consent of the author.