Uređaj za određivanje kemijskog sastava materijala

Uz trenutnu visoku vrijednost zlata, zahtjevi čistoće su važniji nego ikada. Da li u uvozu plemenitih metala, prodaji ili proizvodnji nakita, proizvodnji  metala ili recikliranje metalnog otpada, prijenosni analizatori materijala tvrtke Innov-x su dizajnirani da odgovore na visoke zahtjeve krajnjeg korisnika.

Praktički u par sekundi moguće je pomoću prijenosnog XRF uređaja doći do vrlo preciznih rezultata.

Uređaj radi na principu niskog rengenskog zračenja, uz pravilno korištenje potpuno je bezopasan za djelatnika. Jednim klikom je moguće u par sekundi doći do kompletnog kemijskog sastava materijala kojega želite ispitati.

Namjenjen je kontroli  materijala (kemijskog sastava) pri izgradnji industrijskih postrojenja, kod remonta, ali veliku primjenu nalazi u reciklaži, kontroli boja i lakova te u proizvodnji i rafiniranju zlata. Dali to bili veliki rudnici, prerađivači, proizvođači nakita ili jednostavno firme otkupljivači.

uređaj za određivanje kemijskog sastava materijala
uređaj za određivanje kemijskog sastava materijala - display

XRF analizatori određuju kemiju uzorka mjereći spektar karakterističnih rendgenskih zraka emitiranih od različitih elemenata u uzorku kada je osvjetljen sa rendgenskim zrakama. Ove rendgenske zrake su emitirane ili od minijaturnih rendgenskih cijevi ili od malih, izoliranih kapsula radioaktivnog materijala.

 

Karakteristike:

Snažna 4W rengenska cijev , ultra visoka rezolucija    Drift Detektor (SDD) pruža odlične rezultate pri analizi zlata

  • Brzina: Rezultati se dobivaju u par sekundi
  • Viskoka preciznost i pouzdani rezultati 
  • Ne-destruktivna (NDT) analiza
  • Lako mjeri i neujednačene površine
  • Prebacuje kemijski sastav u karat.

 

XRF je rasprostranjena, dokazana i prihvaćena metoda za određivanje cjelovite analize uzoraka od zlata, uključujući  čistoću i nesavršenosti uzorka.
Na licu mjesta analizirajte  svoje proizvode od zlata  i drugih materijala na jednostavan način, te  poboljšajte  povjerenje klijenata.

uređaj za određivanje kemijskog sastava materijala
uređaj za određivanje kemijskog sastava materijala - display

Standardna kalibracija za visokovrijedne elemente se sastoji od: Ag, Au, Pt, Pd, Ir, Rh.

Trenutno najnapredniji uređaj ovog tipa na tržištu je Innov-x novi model pod nazivom "DELTA",s najmodernijim dodatcima poput "Hot Swap" zamjene baterija bez isključivanja uređaja, "Build-in accelerometer", omogućava da rotacija ekrana prati okretanje uređaja i promjenu položaja, itd.

Za dodatne informacije u vezi tehničkih specifikacija uređaja , dodatne opreme, cijene, te ukoliko se želite uvjeriti u kvalitetu i točnost, slobodno se javite  firmi Elimp kao ekskluzivnom zastupniku.


Ivo Martinić dipl. ing. rud
Elimp d.o.o.
www.elimp.hr

http://www.lewiko.hr/
http://www.prahir.hr/
http://www.zlatarna-art-aurum.hr